London bridge is down

Ei ole kauaa siitä, kun kirjoitin Walesin prinsessan äkillisestä kuolemasta ja hänestä tehdystä elokuvasta. Torstaina iltapäivällä tuli uutinen, että kuningatar Elisabeth II on huonossa kunnossa ja illalla tuli jo uusi tiedote, että hän on nukkunut pois 96-vuotiaana.

Englannissa on mielenkiintoisia ilmaisuja, kuten tämä London bridge is down, eli kuningattaren hautajaissuunnitelma. Luin artikkeleita, joissa kuvattiin menettelytapoja kuningattaren menehdyttyä.  Kuninkaan linnan portille tuotiin ilmoitus poismenosta, eli tavat olivat mielestäni melko vanhanaikaisia. Tunsinkin artikkeleita lukiessani historian siipien huminaa.

Elisabethilla oli myös mielenkiintoisia etuoikeuksia. Hänellä ei ollut passia eikä hän tarvinnut ajokorttia. Hänellä oli elämänsä aikana noin 30 koiraa.  Tärkeät paperit toimitettiin hänelle punaisessa matkalaukussa allekirjoitettaviksi.

Elisabeth sai elää terveenä ja terävänä loppuun saakka. Jotkut henkilöt Isossa-Britanniassa näkivät taivaalla pilvi- ja valomuodostelman, joka näytti ihan kuningattarelta hattu päässään. Seuraava hallitsija onkin sitten Charles III Camillansa kanssa… Yksi aikakausi on päättynyt ja toinen alkamassa.

Soittelemisiin, Serena, 246.