Tarot tulkinta

Tarotkortit ja tarot tulkinta kuulostavat ehkä eksoottisemmilta ja jännittävämmältä kuin perinteisten korttien tulkinta? Mielestäni yleisimmät tarotkortit ovat Alistair Crowleyn Thoth-kortit sekä Rider Waite tarotkortit. Tarotkortteja on 78 kappaletta pakassa ja ne jakautuvat sekä suuren Arkanan että pienen Arkanan kortteihin, lisäksi voidaan erotella hovikortit. Yläkuvassa näkyykin pelottava suuren Arkanan paholainen kortti kaikessa komeudessaan.

Nykyään on useita erilaisia tarotkortteja, teemat vaihtelevat keijuista vampyyreihin ja rakkaudesta moderneihin  nykyajan Wicca-uskontoon pohjautuviin Pakana-tarotteihin (Pagan). Korteissa kumminkin esiintyvät samat arkkityypit hallitsijattaresta erakkoon, hirtetystä maailmankaikkeuteen. Suuren arkanan aloittaa Narri-kortti, joka kuvaa yleensä uutta alkua, rohkeaa hyppyä tuntemattomaan.

Tarotkortteja tulkitaankin intuitiolla, viereiset kortit tulee ottaa huomioon, kun tekeillä on tarot tulkinta. Tarotit kertovat yleensä mahdollisuuksista, mitä asiakkaalla on edessä. Hänen tulisi myös huomata nämä mahdollisuudet ja tarttua niihin.

Tarotkorttien symbolit ovat suuntaa antavia ja ne yleensä tukevat kysyjän intuitiota. Tarottulkinnan tekeminen on vuorovaikutuksellista tulkintaa. Usein huomaankin asiakkaan kertoessa elämästään, että pöydällä olevat kortit kertovat  samaa tarinaa.

Tarottulkitsijat käyttävät yleensä liinaa korttien alla pöydällä. Lisäksi pöydälle voidaan sytyttää kynttilä palamaan ja voidaan tietysti käyttää apuna myös muutamaa kristallia. Kristallipalloon katsomalla voidaan keskittyä paremmin. Tarotkortteja neuvotaan säilyttämään esimerkiksi silkkiliinaan käärittyinä ja jotkut tulkitsijat eivät anna vieraiden koskea omiin kortteihinsa.

Soittele, niin tehdään sinulle oma tarot tulkinta.

Serena, 246.

Close-up of a fortune teller reading tarot cards on a table with purple tablecloth