Kansainvälinen erityisherkkien päivä

Tänään 6.10. on erityisherkkien päivä. Käsite erityisherkkä on ollut pinnalla jo muutamia vuosia ja hyvin moni ilmoittaa olevansa nimenomaan erityisherkkä. Lapsena minä sain vain kuulla olevani niin herkkä, silloin tätä asiaa ei oltu vielä nimetty nykypäivän tapaan.

Eri ihmisillä on erilaiset asiat, jotka ärsyttävät heitä liikaa. Joillekin se voi olla kovat äänet ja toisille vaatteissa olevat pesulaput tai iholle epämiellyttävä materiaali. Itse olen joutunut leikkaamaan vaatteiden laput pois kummaltakin tyttäreltäni, jotka eivät koskaan suostuneet edes pinnasängyssä nukkumaan. Onko erityisherkkyys myös periytyvää?

Hyvin herkkänä voit aistia esimerkiksi henkilön olleen liian herkkä syntymään mieheksi. Kuulin tiukujen soivan hänen lähellään ja aistin oudon tunteen ollessani tämän liian herkän edesmenneen lähellä jo kauan sitten.

Itse olen “taitava” aistimaan toisten ihmisten tunteita ja äänensävyjä, kuulenko liian helposti ivaa tai pilkkaa? Kumminkin koen monet ihmissuhteet raskaiksi ja voin suhtautua ilkeisiinkin kommentteihin nauraen tai hyökkäävästi, suojelenko ehkä näin sisimpäni herkkyyttä. Usein pyydänkin enkeleiltä energiasuojauksia, kun koen oloni ja sisimpäni jollain tavalla uhatuksi. Uskokaa tai älkää, ne todella auttavat 🙂

Ihanaa syksyistä viikonloppua! Serena, 246.