Linnan juhlista

Meille tavallisille ihmisille itsenäisyyspäivän juhlat presidentin linnassa näyttäytyvät televisiossa ja lehdissä ihmisten erilaisten pukujen vertailuna ja arvosteluna. Luonnollisesti on päivittelyä suurien juhlien kustannuksista,  jotka menevät maksamistamme verovaroista. Vastapainoksi kuvataan linnan ulkopuolella olevia leipäjonoja.

Suuri kohu on noussut kansanedustajan vaimon turkiskaulurista. Varsinkin pohjanmaalla turkistarhaus on suuri elinkeino. Nuoruudessani niin sanotut kettutytöt aiheuttivat suuria vahinkoja turkistarhan oloihin tottuneille eläimille päästämällä ne vapaiksi. Eläimet eivät pärjänneet enää  yksin luonnonvaraisina.

On ihmisiä, jotka eivät käytä edes uusia nahkakenkiä, koska niiden vuoksi on joku eläin menettänyt henkensä. Presidentin rouva on eläinaktivisti, joten hän julkaisi juhlien jälkeen sosiaalisen median tilillään melkoisen kannanoton kansanedustajan rouvan turkiskauluksesta.

Itse olen asunut maaseudulla, jolloin eläimet ja niistä saatavat tuotteet ovat olleet elinehto. Toisaalta mietin myös sitä, miten hyvien käytöstapojen mukaista on kritisoida kutsutun vieraan asua julkisesti? Toki kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiinsä, mutta oman taustani vuoksi en voisi olla eläinaktivisti. Luonnollisestikin kannatan tuotantoeläimille hyviä oleskelutiloja ja oikeutta inhimillisiin oloihin.

Soittelemisiin, Serena, 246.