Menestymisen pakko

Ajattelin kirjoittaa menestymisen pakosta. Haluatko aina voittaa tai olla muuten vain paras? Vai oletko täydellisyyden tavoittelija, et ole ikinä suoritukseesi täysin tyytyväinen. Sinulle jää tunne, että olisit voinut tehdä suorituksesi vielä täydellisemmin ja paremmin.

Nykyään puhutaan myös elämisen täydellisyydestä. Jaksatko käydä töissä ja pitää kotisi aina edustuskunnossa. Jaksatko itse liikkua aktiivisesti ja panostaa lastesi harrastuksiin. Jaksatko osallistua vanhempain toimikuntiin ja olla muutenkin yhteiskunnallisesti aktiivinen.

Puhuin tyttäreni kanssa joukkueen sijoituksesta. Sanoin että sijoitus on ihan hyvä, jos se on 12. ja joukkueita oli 25 kappaletta. Eli kaikki eivät voi aina voittaa, jonkun on pakko olla viimeinen tai toiseksi viimeinen. Kaikille olisi ehkä parasta, jos vain puolet sijoittuisivat, niin kenenkään ei tarvitsisi kokea häpeää siitä, että jää häntäpään sijoille.

Sanotaan, että tärkeintä ei ole voitto tai täydellisyys, vaan se matka minkä teet suorittaaksesi tietyn asian kunnialla. Edellisessä postauksessa puhuin kuuntelemisesta. Tärkeintä on se, että jaksat kuunnella lapsiasi ja olla rakastava vanhempi, vaikket olisikaan niin täydellinen.

Soittelemisiin, Serena, 246.